Κλείστε Ραντεβού Close Button GYN4ME

Δυσλειτουργικές Αιμορραγίες Μήτρας

Η Μήτρα (το Σώμα της Μήτρας) αποτελεί το όργανο από το οποίο προέρχονται οι περισσότερες Αιμορραγίες του Γεννητικού Συστήματος.

Οργανικές αιτίες των Αιμορραγιών με προέλευση το Σώμα της Μήτρας αποτελούν τα Ινομυώματα της Μήτρας, οι Πολύποδες του Ενδομητρίου, η Υπερπλασία του Ενδομητρίου και ο Καρκίνος του Ενδομητρίου. Η διάγνωση γίνεται με τη βοήθεια της Γυναικολογικής Εξέτασης και του Γυναικολογικού Υπερηχογραφήματος, ενώ πολλές φορές χρειάζεται να διενεργηθεί και Υστεροσκόπηση/Απόξεση. Σε περίπτωση ύπαρξης Πολύποδα ή ενός Υποβλεννογόνιου Ινομυώματος, η αφαίρεσή τους γίνεται στα πλαίσια της Υστεροσκόπησης.

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε περισσότερα για τα Ινομυώματα

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε περισσότερα για την Υστεροσκόπηση

Ένα μεγάλο ποσοστό Αιμορραγιών με προέλευση τη Μήτρα δεν οφείλονται σε οργανικά αίτια, αλλά σε ορμονικές διαταραχές. Αυτές οι Αιμορραγίες ονομάζονται Δυσλειτουργικές Αιμορραγίες της Μήτρας και εμφανίζονται συνήθως με τη μορφή Υπερμηνόρροιας/Μηνορραγίας, δηλαδή αυξημένης ή/και παρατεταμένης απώλειας αίματος κατά την έμμηνη ρύση (περίοδο). Το πρόβλημα είναι πολύ συχνό και ταλαιπωρεί εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο, κυρίως στην περιεμμηνοπαυσιακή ηλικία (45-55 ετών). Η θεραπεία των Δυσλειτουργικών Αιμορραγιών μπορεί να είναι συντηρητική ή χειρουργική ανάλογα με τα κλινικά ευρήματα και την επιθυμία της γυναίκας για διατήρηση ή όχι της Μήτρας. Έτσι, μπορεί να χορηγηθεί μια ορμονική θεραπεία στα πλαίσια μιας προσπάθειας εξισορρόπησης της υπάρχουσας ορμονικής διαταραχής, ή να προχωρήσουμε σε μια επεμβατική λύση, όπως η Υστεροσκοπική Εκτομή του Ενδομητρίου ή η Λαπαροσκοπική Υστερεκτομή.

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε περισσότερα για τις Υστεροσκοπικές Επεμβάσεις

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε περισσότερα για την Λαπαροσκοπική Υστερεκτομή