Κλείστε Ραντεβού Close Button GYN4ME

Λαπαροσκοπική Χειρουργική – Τα Προτερήματα

Η Λαπαροσκοπική Χειρουργική αποτελεί το σημείο εξειδίκευσης του κέντρου μας.

Τα τελευταία χρόνια, οι λαπαροσκοπικές επεμβατικές τεχνικές έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τις κλασικές ανοιχτές (μέσω κοιλιακής τομής) και κολπικές χειρουργικές μεθόδους, προσφέροντας στη γυναίκα μια σειρά από σημαντικά προτερήματα.

Μικρές Τομές

Στα πλαίσια ενός Λαπαροσκοπικού Χειρουργείου, η απαιτούμενη χειρουργική επέμβαση διενεργείται μέσω μικρών τομών μεγέθους 0,5 έως 1 εκατοστού.

Σύντομη Αποθεραπεία και Επιστροφή στην Καθημερινότητα

Αυτή η ελάχιστα επεμβατική τεχνική οδηγεί σε γρήγορη αποθεραπεία και ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου, αφού δεν χρειάζεται πλέον κλασική χειρουργική τομή (γενικά ο μετεγχειρητικός πόνος προέρχεται από τις τομές στα κοιλιακά τοιχώματα και όχι από την ενδοκοιλιακή επέμβαση). Έτσι, η γυναίκα παίρνει εξιτήριο την ίδια ημέρα ή την επόμενη (σπάνια τη μεθεπόμενη). Η μετεγχειρητική πορεία είναι απαλλαγμένη από έντονους πόνους και κινητικές δυσκολίες, με αποτέλεσμα η γυναίκα να μπορεί πολύ γρήγορα να επιστρέψει στην επαγγελματική και προσωπική της καθημερινότητα.

Μείωση του κινδύνου Συμφύσεων

Η Λαπαροσκοπική Τεχνική μειώνει στο ελάχιστο την μετεγχειρητική ανάπτυξη Συμφύσεων (συγκολλήσεων) των κοιλιακών οργάνων μεταξύ τους, γεγονός που αποτελεί τον κανόνα μετά από ένα χειρουργείο με κλασική τομή. Οι Συμφύσεις οδηγούν με τη σειρά τους σε χρόνιους κοιλιακούς πόνους και μείωση της Γονιμότητας.

Άψογο Αισθητικό Αποτέλεσμα

Οι εντομές γίνονται στο βάθος του ομφαλού και στη ζώνη του μπικίνι, έτσι ώστε το αισθητικό αποτέλεσμα να είναι άψογο και τα “σημάδια” της χειρουργικής επέμβασης ουσιαστικά αόρατα.

Υπογονιμότητα

Με την ελάχιστα επεμβατική Λαπαροσκοπική Τεχνική μπορεί να γίνει διερεύνηση αιτίων και θεραπεία της Υπογονιμότητας – εδώ έχει ιδιαίτερη σημασία η αποφυγή ανοιχτού χειρουργείου, αφού μια τέτοια επέμβαση θα είχε λόγω του κινδύνου δημιουργίας Συμφύσεων αρνητικό αντίκτυπο στη Γονιμότητα της γυναίκας.

Διάγνωση και Θεραπεία της Ενδομητρίωσης

Η διάγνωση και θεραπεία της Ενδομητρίωσης γίνονται αποκλειστικά με τη Λαπαροσκοπική Τεχνική.

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε περισσότερα για την Ενδομητρίωση:

Η Λαπαροσκοπική Τεχνική αποτελεί σήμερα τη μέθοδο εκλογής σε όλα τα Γυναικολογικά Χειρουργεία, ακόμα και σε ογκολογικά περιστατικά, όπου η διαφορά στο χρόνο νοσηλείας και επαναφοράς στην καθημερινότητα είναι ακόμα πιο εμφανής.