Κλείστε Ραντεβού Close Button GYN4ME

Στάδια – Ημερολόγιο Κύησης

Εγκυμοσύνη Στάδια

Κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική, με τα συμπτώματα να ποικίλουν εξαιτίας μιας μεγάλης σειράς παραγόντων. Οι προβλεπόμενες αλλαγές κατά την κύηση, μπορούν να χωριστούν σε  3 τρίμηνα και 40 εβδομάδες. Όλα τα στάδια εγκυμοσύνης είναι διαφορετικά ως προς την αίσθηση και τη συμπτωματολογία που τα συνοδεύει, καθώς η πορεία ανάπτυξης του εμβρύου συμβαδίζει με αλλαγές στην ορμονική σύνθεση, στο σωματικό βάρος και στην ψυχολογία της εγκύου.

Σε τι θα με βοηθήσει ένα ημερολόγιο;

Ένα ημερολόγιο εγκυμοσύνης βοηθά την έγκυο να υπολογίζει με μεγαλύτερη ευκολία τις αλλαγές που διαπιστώνει από τις πρώτες εβδομάδες εγκυμοσύνης έως τη γέννηση του παιδιού της. Τα στάδια κύησης χωρίζονται σε διαφορετικά τμήματα, ώστε η γυναίκα να μπορεί να διακρίνει κάθε αλλαγή, καταγράφοντας με ακρίβεια τον τρόπο που το σώμα της αντιλαμβάνεται το ταξίδι της μητρότητας. Στο ημερολόγιο αυτό μπορεί να διαχωρίσει τα στάδια εγκυμοσύνης ανά εβδομάδα, μήνα ή τρίμηνο, ανάλογα με τον τρόπο οργάνωσης που την εξυπηρετεί.

Πόνοι εγκυμοσύνης – Πρώτες εβδομάδες

Σημειώνοντας με λεπτομέρεια τον πόνο που μπορεί να αισθάνεται ήδη από την πρώτη εβδομάδα, μια γυναίκα αποκτά τη δυνατότητα να κατανοήσει καλύτερα τις αλλαγές που συμβαίνουν μέσα στο σώμα της. Οι αρχικές εβδομάδες εγκυμοσύνης επιφέρουν μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στη ζωή της μέλλουσας μητέρας, καθώς σηματοδοτούν τη διαμόρφωση και τον πολυπόθητο ερχομό του παιδιού της.

Λεπτομερής καταγραφή σημαίνει μεγαλύτερη ασφάλεια

Σημειώνοντας οτιδήποτε μπορεί να παρεκκλίνει από το προβλεπόμενο, μια γυναίκα μπορεί να ενημερώνει με μεγαλύτερη βεβαιότητα τον γιατρό της για κάθε αλλαγή, σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή παρακολούθηση της πορείας της κύησης, ώστε να μπορούμε να επέμβουμε έγκαιρα εφόσον χρειαστεί.

Πώς βοηθά στην πρόβλεψη τοκετού

Ένα ημερολόγιο εγκυμοσύνης θα βοηθήσει σημαντικά στην πρόβλεψη της ημερομηνίας τοκετού. Συνεκτιμώντας το στάδιο της κύησης, από κοινού με τις παρατηρήσεις που καταγράφονται λεπτομερώς στο ημερολόγιο κύησης, ο γιατρός μπορεί να καταλήξει με μεγαλύτερη ευκολία στην πιθανότερη ημερομηνία γέννησης του παιδιού σας.