Κλείστε Ραντεβού Close Button GYN4ME

10η εβδομάδα Κύησης

Μέγεθος: 3 cm

Βάρος: 4 g

Εβδομάδες που απομένουν: 30

10η Εβδομάδα Κύησης

Η ανάπτυξη των βλεφάρων

Ημερολόγιο εγκυμοσύνης – 10η εβδομάδα

Το μωράκι σου στη 10η εβδομάδα

Το έμβρυο ξεκινά να ανοιγοκλείνει το στόμα και τα μάτια του, τα οποία πλέον καλύπτονται από τα νεοσχηματισμένα βλέφαρα. Αναπτύσσονται τα νύχια στα άνω και κάτω άκρα.

Η δική σου 10η εβδομάδα

Η κοιλίτσα σου δε φανερώνει ακόμα προς τα έξω ότι είσαι έγκυος. Κάνε ακόμα 1-2 εβδομάδες υπομονή και τότε θα μπορείς να υπερηφανεύεσαι σε όλους για την εγκυμοσύνη σου.

Ίσως αρχίσουν να εμφανίζονται ήδη μικροεκκρίσεις μητρικού γάλακτος. Για να αποφύγεις τους ενοχλητικούς λεκέδες στα ρούχα, χρησιμοποίησε pads θηλασμού. Η αύξηση της αιμάτωσης στα όργανα του γεννητικού συστήματος μπορεί να προκαλέσει τοπικά μικροοιδήματα άνευ παθολογικής σημασίας αλλά και να οδηγήσει σε αύξηση της libido.

Σημαντικά ραντεβού στην 10η εβδομάδα

Η 10η εβδομάδα αποτελεί το τέλος του εμβρυικού σταδίου της ανάπτυξης του παιδιού. Ήδη την 8η εβδομάδα κάναμε την πρώτη υπερηχογραφική εξέταση, τον υπολογισμό της ακριβούς ηλικίας της κύησης και της αναμενόμενης ημέρας τοκετού. Τα στοιχεία περάστηκαν στο προσωπικό σου Βιβλιάριο Παρακολούθησης Κύησης, το οποίο θα σε συνοδεύει σε όλη την εγκυμοσύνη σου. Εάν δεν πρόλαβες να κάνεις την εξέταση μέχρι τώρα, δε χρειάζεται να ανησυχείς. Η πρώτη εξέταση μπορεί να γίνει ακόμα και μέχρι τη 12η εβδομάδα χωρίς αρνητικές συνέπειες.

Δες εδώ όλα τα σημαντικά ραντεβού στην εγκυμοσύνη – link

Tip: Βιταμίνη Α

Η λήψη μιας μικρής ποσότητας βιταμίνης Α είναι σημαντική για την υγιή ανάπτυξη του δέρματος, του ανοσοποιητικού συστήματος και της ικανότητας της όρασης του παιδιού. Πρόσθεσε τροφές περιεκτικές σε βιταμίνη Α στο διαιτολόγιό σου, πρόσεξε όμως να μην κάνεις υπερβολές. Απόφυγε τροφές με πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, όπως συκώτι, καθώς και συμπληρώματα διατροφής μη ειδικά για εγκύους. Ένα κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής για την εγκυμοσύνη θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες σου. Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει τροφές όπως γλυκοπατάτες, καρότα και βερίκοκα θα σου προσφέρει ακριβώς όση βιταμίνη Α χρειάζεσαι.