Κλείστε Ραντεβού Close Button GYN4ME

15η εβδομάδα Κύησης

Μέγεθος: 9 cm

Βάρος: 65 g

Εβδομάδες που απομένουν: 25

15η Εβδομάδα Κύησης

Το μωράκι σου ακούει τους ήχους του σώματός σου

Ημερολόγιο εγκυμοσύνης – 15η εβδομάδα

Το μωράκι σου έχει πια το μέγεθος ενός μήλου

Το μωράκι σου στη 15η εβδομάδα

Μέσα στη μήτρα έχει συντελεστεί η δημιουργία του πλακούντα, μέσω του οποίου παρέχεις στο έμβρυο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά, τα οποία χρησιμοποιεί για την ανάπτυξή του.

Το μωράκι σου έχει φάσεις έντονης κινητικότητας, ασκώντας έτσι τους μυς του. Επίσης, επιδίδεται και στο πιπίλισμα του αντίχειρά του, ο οποίος αποκτά σιγά σιγά και το δακτυλικό του αποτύπωμα μαζί με τα υπόλοιπα δάχτυλα. Επιπλέον, αρχίζει να αντιλαμβάνεται και να επεξεργάζεται ακουστικά ερεθίσματα, με πρώτα τον ήχο της καρδιάς σου, τη φωνή σου και τους ήχους της κοιλιάς σου, καθώς και κάποιους ήχους από το εξωτερικό σου περιβάλλον.

Η δική σου 15η εβδομάδα

Τα ηχητικά ερεθίσματα που λαμβάνει και επεξεργάζεται το μωράκι σου έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ψυχικής του δομής. Είναι εδώ και χρόνια επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι τα παιδιά γυναικών, οι οποίες τους διάβαζαν και τους μιλούσαν ή τους τραγουδούσαν κατά την  εγκυμοσύνη, εμφάνισαν αργότερα ισχυρότερους συναισθηματικούς δεσμούς με τα οικεία τους πρόσωπα.

Οι μεταβολές στο βάρος του σώματός σου είναι πλέον αισθητές και τα αγαπημένα σου ρούχα αρχίζουν να σε στενεύουν έντονα. Είναι πλέον καιρός για shopping σε ένα κατάστημα με ρούχα για εγκύους. Επίλεξε ρούχα που σου αρέσουν και στα οποία θα αισθάνεσαι άνετα. Σύντομα θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν ρούχα εγκυμοσύνης κομψά και σε μεγάλη ποικιλία, η οποία σίγουρα θα καλύψει τις ανάγκες σου, επιτρέποντάς σου να διατηρήσεις παράλληλα και το προσωπικό σου ενδυματολογικό στιλ.

Από εδώ και στο εξής χρειάζεσαι καθημερινά περίπου 300 θερμίδες περισσότερο. Φρόντισε για μια υγιεινή διατροφή χωρίς πολλά γλυκά. Εάν ήδη έκανες κάποια δίαιτα για απώλεια βάρους, τώρα είναι καιρός να τη διακόψεις και να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή.

Σημαντικά ραντεβού στην 15η εβδομάδα

Προσπάθησε να βρεις έγκαιρα μια μαία της επιλογής σου, η οποία θα σας επισκέπτεται στο σπίτι το πρώτο διάστημα μετά τον τοκετό. Ρώτησέ μας και θα σου συστήσουμε τις μαίες με τις οποίες συνεργαζόμαστε.