Κλείστε Ραντεβού Close Button GYN4ME

16η εβδομάδα Κύησης

Μέγεθος: 12 cm

Βάρος: 100 g

Εβδομάδες που απομένουν: 24

16η Εβδομάδα Κύησης

Τα βλέφαρα του εμβρύου κάνουν την εμφάνισή τους

Ημερολόγιο εγκυμοσύνης – 16η εβδομάδα

Το μωράκι σου έχει πια το μέγεθος ενός αχλαδιού

Το μωράκι σου στη 16η εβδομάδα

Το μωράκι σου είναι πλέον σε θέση να κινήσει όλους τους μυς του σώματός του και ξεκινά να κάνει τις πρώτες του γκριμάτσες. Τα μάτια πραγματοποιούν τις πρώτες τους κινήσεις, ενώ οι βλεφαρίδες και τα φρύδια κάνουν την εμφάνισή τους.

Το μωράκι σου εξελίσσει σιγά σιγά τη δεκτικότητά του για τη λήψη και επεξεργασία ακουστικών ερεθισμάτων και σε λίγο καιρό θα αναγνωρίζει τη φωνή σου.

Η δική σου 16η εβδομάδα

Η μήτρα σου έχει πάρει πια τις διαστάσεις ενός μεγάλου πορτοκαλιού.

Αυτήν την περίοδο μπορεί να εμφανισθούν επεισόδια αυξημένης όρεξης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο κατά την εγκυμοσύνη και δεν πρέπει να σε φοβίζει. Προσπάθησε να αντιμετωπίσεις αυτές τις μικρές “κρίσεις”, διαλέγοντας την υγιεινή εναλλακτική λύση για να ικανοποιήσεις το ξαφνικό αίσθημα πείνας που νιώθεις, αποφεύγοντας τροφές πλούσιες σε λιπαρά ή ζάχαρη. Διάλεξε μια μπανάνα αντί για μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα αντί για σοκολάτα, μια χούφτα ξηρούς καρπούς αντί για τσιπς. Αυτά τα υγιεινά σνακς θα καλύψουν επαρκώς την όρεξή σου χωρίς να σε “φορτώσουν” με περιττές θερμίδες.

Τα ραντεβού σου στη 16η εβδομάδα

Η 3η προληπτική εξέταση της εγκυμοσύνης θα λάβει χώρα μεταξύ 13ης και 16ης εβδομάδας. Μέσω της υπερηχογραφικής εξέτασης μπορούμε πλέον να διαπιστώσουμε εάν περιμένεις αγοράκι ή κοριτσάκι.

Δες εδώ τη λίστα μας με τις εξετάσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. – link