Κλείστε Ραντεβού Close Button GYN4ME

19η εβδομάδα Κύησης

Μέγεθος: 15 cm

Βάρος: 250 g

Εβδομάδες που απομένουν: 21

19η Εβδομάδα Κύησης

Το μωράκι σου έχει αποκτήσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα

Το μωράκι σου στη 19η εβδομάδα

Στο μωράκι σου εμφανίζονται τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Στη γλώσσα δημιουργούνται οι πρώτοι γευστικοί κάλυκες. Έτσι το έμβρυο συνεχίζει την κατάποση του αμνιακού υγρού με μεγαλύτερη όρεξη, αφού το τελευταίο έχει γλυκιά γεύση. Έτσι αναπτύσσει κάθε άνθρωπος και την προδιάθεση της αγάπης του για τα γλυκά!

Στον εγκέφαλο συντελείται επίσης η παραγωγή της μυελίνης, μιας ουσίας πολύ σημαντικής για τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Η μυελίνη ενισχύει τη μεταφορά των νευρικών ερεθισμάτων και κατέχει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο σε λειτουργίες όπως ο συντονισμός των κινήσεων.

Η δική σου 19η εβδομάδα

Λόγω της αυξημένης αιμάτωσης των ιστών του σώματός σου, μπορεί να παρουσιαστούν συμπτώματα όπως π.χ. ένα αίσθημα διαρκούς συναχιού, που οφείλεται στο πρήξιμο του βλεννογόνου της μύτης. Η συμβουλή μας: Βάλε σε ένα μπωλ μια κουταλιά της σούπας αλάτι και πρόσθεσε 1 λίτρο βραστό νερό. Σκύψε πάνω από το μπωλ και κάνε για 10 περίπου λεπτά εισπνοές από τη μύτη και εκπνοές από το στόμα. Αυτό θα προκαλέσει μια αποσυμφόρηση της μύτης και θα σε ανακουφίσει.

Η βιταμίνη Κ: Η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης Κ βοηθά στην ομαλή λειτουργία της διαδικασίας πήξης του αίματος, προφυλάσσοντας έτσι από την εμφάνιση αιμορραγιών. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Κ είναι τα πράσινα λαχανικά, τα αυγά, το άπαχο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Κάνε κλικ εδώ για πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή στην εγκυμοσύνη – link

Τα ραντεβού σου στη 19η εβδομάδα

Στο διάστημα μεταξύ 20ης – 24ης εβδομάδας διενεργείται το Υπερηχογράφημα β´ Επιπέδου, όπου γίνεται η αναλυτική υπερηχογραφική εξέταση όλων των οργάνων και ιστών του εμβρύου. Κλείσε έγκαιρα το ραντεβού σου!