Κλείστε Ραντεβού Close Button GYN4ME

24η εβδομάδα Κύησης

Μέγεθος: 30 cm

Βάρος: 600 g

Εβδομάδες που απομένουν: 16

24η Εβδομάδα Κύησης

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου έχουν πια διαμορφωθεί

Το μωράκι σου στην 24η εβδομάδα

Το μωράκι σου έχει πλέον αναπτύξει όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου που θα έχει και όταν το γνωρίσεις κατά τον τοκετό. Τα φρύδια και οι βλεφαρίδες του είναι επίσης διαμορφωμένα, ενώ στο κεφαλάκι του έχει ήδη και λίγα μαλλιά. Τα οστά συνεχίζουν να προσλαμβάνουν και να αποθηκεύουν  ασβέστιο και έτσι γίνονται πιο στερεά και σκληρά. Οι αναπνευστικές οδοί αναπτύσσονται και σιγά σιγά η λειτουργία των πνευμόνων ωριμάζει. Το μωράκι σου ανοίγει για πρώτη φορά τα μάτια του.

Η δική σου 24η εβδομάδα

Η μήτρα έχει αυξηθεί πια τόσο πολύ σε μέγεθος, ώστε φτάνει μέχρι το ύψος του αφαλού. Η αυξημένη και υπερδυναμική κυκλοφορία του αίματος μπορεί να σε κάνει να “κοκκινίζεις ” αρκετά γρήγορα.

Σιγά σιγά μπορείς να ξεκινήσεις και με την προετοιμασία της περιοχής του περινέου. Περίνεο ονομάζεται η ανατομική περιοχή ανάμεσα στον κόλπο και τον πρωκτό, η οποία πρόκειται να επιβαρυνθεί πολύ κατά τη διάρκεια του τοκετού. Κάνοντας ένα απαλό μασάζ στην περιοχή αυτή, καταφέρνεις να επιτύχεις μια ενδυνάμωση και διάταση των μυών του περινέου, καθώς και μια αύξηση της ελαστικότητάς του.

Όπως έχουμε τονίσει και προηγουμένως, προσπάθησε να ενημερώνεις τον σύντροφό σου αναλυτικά για την εξέλιξη της κύησης και την ανάπτυξη του εμβρύου, ώστε η συμμετοχή του στην εγκυμοσύνη σου να είναι πάντα εκτεταμένη. Αυτό θα βοηθήσει πολύ και στο μελλοντικό δέσιμό σας σαν οικογένεια.

Προσπάθησε να χαλαρώνεις όσο σου το επιτρέπουν οι συνθήκες της καθημερινότητάς σου. Οι ορμόνες τους στρες και της χαλάρωσης μπορούν μέσω του πλακούντα να φτάσουν στο έμβρυο και να το επηρεάσουν αντίστοιχα. Η δική σου καλή ψυχική ισορροπία και γαλήνη θα επηρεάσει πολύ θετικά την ανάπτυξη και τον χαρακτήρα του μωρού σου.

Τα ραντεβού σου στην 24η εβδομάδα

Στην 24η εβδομάδα λαμβάνει χώρα η 5η προληπτική εξέταση της κύησης.