Κλείστε Ραντεβού Close Button GYN4ME

26η εβδομάδα Κύησης

Μέγεθος: 35 cm

Βάρος: 760 g

Εβδομάδες που απομένουν: 14

26η Εβδομάδα Κύησης

Η σπονδυλική στήλη μπορεί πια να στηρίξει το σώμα του μωρού

Το μωράκι σου στην 26η εβδομάδα

Η σπονδυλική στήλη του εμβρύου έχει δυναμώσει και σταθεροποιηθεί πλέον αρκετά, ώστε να είναι σε θέση να στηρίξει το σώμα του μωρού. Η κινητική δραστηριότητά του αυξάνεται και κάποιες φορές μπορεί και να ακολουθεί το δικό σου πρόγραμμα στις φάσεις ύπνου και εγρήγορσης. Τα μάτια του μωρού έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορούν να διακρίνουν το φως από το σκοτάδι. Πολλές φορές θα νιώσεις ότι το μωράκι σου αντιδρά με διάφορες κινήσεις όταν εσύ μιλάς – μια υπέροχη αίσθηση!

Η δική σου 26η εβδομάδα

Κάποιες φορές μπορεί να αισθάνεσαι έναν πόνο σαν τράβηγμα δεξιά ή/και αριστερά χαμηλά στην κοιλιά. Αυτό είναι φυσιολογικό και προκαλείται από την διάταση των στηρικτικών συνδέσμων της αυξανόμενης σε μέγεθος μήτρας. Αυτές οι ενοχλήσεις αποτελούν και ένα σημάδι ότι χρειάζεσαι ένα διάλειμμα για να χαλαρώσεις. Προσπάθησε όσο είναι δυνατόν να αποβάλεις το στρες της καθημερινότητας, καθώς όπως έχουμε ήδη πει, οι στρεσογόνες ορμόνες μπορούν να περάσουν μέσω του πλακούντα στο έμβρυο και να το επηρεάσουν αρνητικά.

Ξεκίνα σιγά σιγά να προετοιμάζεσαι ψυχικά για τον τοκετό – χωρίς βέβαια να αγχώνεσαι από τώρα. Η έγκαιρη ψυχική προετοιμασία θα σε οδηγήσει στο να δεις το γεγονός αυτό όπως πραγματικά είναι, δηλαδή μια απολύτως φυσιολογική διαδικασία. Έτσι θα βοηθήσεις τον εαυτό σου να αποβάλλει ένα μεγάλο μέρος του άγχους που προκαλεί η αναμονή μέχρι τη μεγάλη μέρα και να συγκεντρωθεί στο πιο σημαντικό απ´ όλα: στη χαρά για τον ερχομό του μωρού σου.

Τα ραντεβού σου στην 26η εβδομάδα

Καθώς η εγκυμοσύνη προχωρά, ρώτησέ μας για τις λεπτομέρειες του τοκετού, την εισαγωγή στο μαιευτήριο και τα διάφορα διαδικαστικά θέματα, ώστε να ξέρεις ακριβώς πότε και τί να κάνεις όταν έρθει η ώρα.