Κλείστε Ραντεβού Close Button GYN4ME

27η εβδομάδα Κύησης

Μέγεθος: 36 cm

Βάρος: 875 g

Εβδομάδες που απομένουν: 13

27η Εβδομάδα Κύησης

Το μωράκι σου αναπτύσσει την αίσθηση της γεύσης

Το μωράκι σου στην 27η εβδομάδα

Μέσω της δημιουργίας του λιπώδους ιστού, το μωράκι σου αποκτά τη δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματός του. Ο λιπώδης ιστός θα έχει και την αποστολή να κρατά ζεστό το σώμα του μωρού μετά τον τοκετό. Η υφή του εγκεφάλου συνεχίζει να ωριμάζει και οι έλικες και αύλακες που παρουσιάζει θυμίζουν ήδη αρκετά την υφή του στην ενήλικη ζωή. Η λειτουργία των πνευμόνων έχει επίσης εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό και οι πνεύμονες έχουν ήδη αποκτήσει τη δυνατότητα της ανταλλαγής αερίων (οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα). Το έμβρυο έχει αρχίσει να παράγει τα δικά του αιμοσφαίρια, καθώς ο μυελός των οστών έχει ήδη δημιουργηθεί. Οι αίσθηση της γεύσης γίνεται όλο και πιο έντονη και πολλές φορές θα διαπιστώσεις ότι το μωράκι σου κινείται έντονα όταν τρως κάτι πολύ γλυκό ή πολύ καυτερό! Η αίσθηση της ακοής ακολουθεί κι αυτή ανοδική πορεία. Είναι αποδεδειγμένο ότι το να ακούτε μαζί απαλή μουσική, το να του τραγουδάς ή να του διαβάζεις θα στηρίξει την ομαλή ανάπτυξη του νευρικού του συστήματος και θα προάγει τη νοημοσύνη του.

Η δική σου 27η εβδομάδα

Από εδώ και στο εξής το βάρος σου θα αυξάνει μέχρι περίπου 500g την εβδομάδα. Αυτή είναι και η περίοδος της μεγαλύτερης αύξησης βάρους κατά την εγκυμοσύνη, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την 35η εβδομάδα. Η μήτρα έχει ξεπεράσει πλέον το ύψος του αφαλού.

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή έχει από τώρα και μια επιπλέον σημαντική αποστολή. Το έμβρυο, έχοντας πλέον αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση της γεύσης, διαμορφώνει τις διατροφικές του συνήθειες που θα έχει στη μετέπειτα ζωή. Ακολουθώντας λοιπόν μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, μεταβιβάζεις αυτήν τη συνήθεια και στο μωράκι σου, το οποίο από τώρα συνηθίζει να τρέφεται σωστά.

Κάνε κλικ εδώ και διάβασε περισσότερα για το θέμα Σωματικό βάρος και εγκυμοσύνη – link