Κλείστε Ραντεβού Close Button GYN4ME

29η εβδομάδα Κύησης

Μέγεθος: 38 cm

Βάρος: 1150 g

Εβδομάδες που απομένουν: 11

29η Εβδομάδα Κύησης

Το κεφαλάκι του μεγαλώνει

Το μωράκι σου στην 29η εβδομάδα

Μέσω του πλακούντα, το μωράκι σου αρχίζει να προσλαμβάνει αντισώματα που του προσφέρεις εσύ. Τα αντισώματα αυτά του παρέχουν μια ασπίδα προστασίας απέναντι σε διάφορες λοιμώξεις και θα αποτελέσουν ένα σημαντικό μέρος της άμυνας του οργανισμού του μέχρι το δικό του ανοσοποιητικό σύστημα να έχει ωριμάσει αρκετά.

Σιγά σιγά θα διαπιστώσεις ότι οι κινήσεις του μωρού σου γίνονται ολοένα και περισσότερο αντιληπτές. Αυτό οφείλεται στο ότι ο χώρος που έχει στη διάθεσή του μέσα στη μήτρα δεν είναι πια τόσο μεγάλος όσο κατά τις προηγούμενες εβδομάδες.  Ο εγκέφαλος συνεχίζει να αναπτύσσει ολοένα και πιο πολύπλοκες δομές και λειτουργίες. Χαρακτηριστικό αυτής της περιόδου είναι το ότι το μωράκι σου θα αρχίσει να παίζει πλέον συνειδητά με τον ομφάλιο λώρο, ασκώντας έτσι τη λειτουργική σύνδεση του εγκεφάλου με τους μυς (δηλαδή της “εντολής για κίνηση” με την “εκτέλεση της κίνησης”).

Η δική σου 29η εβδομάδα

Όσο περνάει ο καιρός, η καρδιά σου καλείται να φέρει όλο και πιο υψηλές επιδόσεις. Σκέψου μόνο ότι η ποσότητα του αίματος που κυκλοφορεί μέσα στο σώμα σου είναι περίπου 40% μεγαλύτερη σε σχέση με πριν. Προσπάθησε να κάνεις έναν περίπατο κάθε μέρα. Αυτή η πολύ απλή και εύκολη συνήθεια θα δυναμώσει την καρδιά σου και θα βελτιώσει τη διάθεσή σου.

Παπούτσια: Ξέρουμε ότι υποφέρεις αφήνοντας τα αγαπημένα σου παπούτσια στο σπίτι όταν βγαίνεις έξω. Η εγκυμοσύνη δεν είναι βλέπεις η ιδανική περίοδος για να επιδεικνύεις τα αγαπημένα σου ψηλοτάκουνα. Τώρα χρειάζεσαι άνετα ελαστικά παπούτσια με σταθερό πάτημα. Με αυτά θα νιώθεις άνετα τώρα που τα πόδια σου είναι ελαφρώς πρησμένα, αλλά και ασφαλής, αφού θα σε βοηθούν να περπατάς σταθερά και σίγουρα χωρίς τον κίνδυνο πτώσης. Είμαστε σίγουροι ότι θα βρεις πολλά κατάλληλα ζευγάρια που θα σου αρέσουν και θα ταιριάζουν στο στιλ σου. Επίσης, μην ξεχνάς ότι έτσι έχεις και έναν επιπλέον λόγο να επιδοθείς στο αγαπημένο σου shopping μετά τον τοκετό!

Τα ραντεβού σου στην 29η εβδομάδα

Μεταξύ της 29ης και 32ης εβδομάδας γίνεται η 3η μεγάλη υπερηχογραφική εξέταση.