Κλείστε Ραντεβού Close Button GYN4ME

2η εβδομάδα Κύησης

Μέγεθος: 0-0,2 cm

Βάρος: <1 g

Εβδομάδες που απομένουν: 38

2η Εβδομάδα Κύησης

Το γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται στη μήτρα μετά από 7 ημέρες

Ημερολόγιο εγκυμοσύνης – 2η εβδομάδα

Μετά από μια πορεία διάρκειας 4 ημερών μέσα  στη σάλπιγγα, το γονιμοποιημένο ωάριο φτάνει στη μήτρα, παραμένει εκεί για άλλες 3 ημέρες ώσπου τελικά – στην αρχή της 2ης εβδομάδας – εμφυτεύεται στο τοίχωμα της μήτρας και παράγει την χοριακή γοναδοτροπίνη, την “ορμόνη της κύησης”.

Το μωράκι σου στη 2η εβδομάδα

Το πρώτο σημαντικό γεγονός στην αλυσίδα της πολύπλοκης ανάπτυξης του εγκεφάλου του εμβρύου είναι η δημιουργία του “νευρικού σωλήνα” κατά τη 2η εβδομάδα. Ο “νευρικός σωλήνας” είναι η εμβρυική δομή από την οποία θα σχηματισθούν αργότερα ο εγκέφαλος και ο νωτιαίος μυελός.

Η δική σου 2η εβδομάδα

Ενώ το μωράκι σου αναπτύσσεται σιγά σιγά, εσύ ως μέλλουσα μανούλα νιώθεις με όλες τις αισθήσεις σου τα πρώτα σωματικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης: διακοπή της έμμηνης ρύσης, διαταραχές τις ψυχικής διάθεσης, αύξηση του μεγέθους και της ευαισθησίας των μαστών, ναυτία και έμετος, πολυουρία, αίσθημα κόπωσης.

Tip: Η σημασία του ψευδαργύρου

Εκτός από το φυλλικό οξύ, μεγάλη σημασία έχει τώρα και η επαρκής πρόσληψη ψευδαργύρου μέσω της διατροφής σου. Ο ψευδάργυρος είναι ένα στοιχείο που βοηθά στην ανάπτυξη των κυττάρων και στην διατήρηση της υγείας των οστών, ενώ συμβάλλει επίσης στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και της όρασης. Διατροφικές πηγές ψευδαργύρου είναι π.χ. το μοσχαρίσιο ή αρνίσιο κρέας, καθώς επίσης το σουσάμι και ο κολοκυθόσπορος.

Tip: Προσπάθησε να χαλαρώσεις

Όσο προχωρούν οι μέρες μετά τη διάγνωση της εγκυμοσύνης, τόσο αυξάνονται η ένταση και το άγχος σου. Η συμβουλή μας: κάνε πράγματα που σε χαλαρώνουν και σε αποσπούν κάπως από τις σκέψεις της εγκυμοσύνης.