Κλείστε Ραντεβού Close Button GYN4ME

30η εβδομάδα Κύησης

Μέγεθος: 40 cm

Βάρος: 1350 g

Εβδομάδες που απομένουν: 10

30η Εβδομάδα Κύησης

Το μωράκι σου ρυθμίζει τη θερμοκρασία του

Το μωράκι σου στην 30η εβδομάδα

Το λεπτό χνούδι που κάλυπτε μέχρι τώρα την επιφάνεια του δέρματος (βλ. 20η εβδομάδα), αρχίζει να εξαφανίζεται. Αυτό οφείλεται στο ότι στο δέρμα του μωρού σου υπάρχει πια το ποσό του λιπώδους ιστού που χρειάζεται για να μπορεί να διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος σταθερή. Ο λιπώδης ιστός θα συνεχίσει να κρατά το μωράκι σου ζεστό και μετά τον τοκετό.

Η δική σου 30η εβδομάδα

Τώρα πια μπορεί να αισθάνεσαι κάποιες φορές μια δυσκολία στην αναπνοή σου. Αυτό οφείλεται συνήθως στην αύξηση του μεγέθους της μήτρας, η οποία έχει φτάσει πλέον στο σημείο να πιέζει τον θώρακα, εμποδίζοντας την πλήρη έκπτυξη των πνευμόνων. Η αύξηση βάρους που έχεις μέχρι τώρα είναι πολύ πιθανό να σε κάνει να κουράζεσαι πολύ πιο γρήγορα σε διάφορες σωματικές δραστηριότητες. Η ανάγκες σου σε ενέργεια συνεχίζουν να αυξάνονται. Έτσι, στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης χρειάζεσαι επιπλέον 500 θερμίδες ημερησίως σε σχέση με πριν.

Τα ραντεβού σου στην 30η εβδομάδα

Θυμήσου την 3η αναλυτική υπερηχογραφική εξέταση μεταξύ 29ης και 32ης εβδομάδας που αναφέραμε προηγουμένως. Και καθώς ο καιρός περνάει, άρχισε να κάνεις σκέψεις για τα διάφορα είδη που θα χρειαστείς για το μωράκι σου μετά τον τοκετό.