Κλείστε Ραντεβού Close Button GYN4ME

33η εβδομάδα Κύησης

Μέγεθος: 44 cm

Βάρος: 1900 g

Εβδομάδες που απομένουν: 7

33η Εβδομάδα Κύησης

Αναμνήσεις

Το μωράκι σου στην 33η εβδομάδα

Ο εγκέφαλος και το νευρικό σύστημα του εμβρύου έχουν πλέον αναπτυχθεί πλήρως. Το μωράκι σου συνεχίζει να συσσωρεύει λιπώδη ιστό, ο οποίος θα του δώσει τη δυνατότητα να διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία του σώματός του μετά τον τοκετό. Η θερμοκρασία του σώματός του είναι τώρα κατά 1°C υψηλότερη από τη δική σου. Όλες οι αισθήσεις του μωρού έχουν εξελιχθεί σχεδόν στην εντέλεια, έτσι ώστε να μπορεί ήδη να προσλαμβάνει ερεθίσματα όλων των ειδών. Ακούει τον χτύπο της καρδιάς σου και σχεδόν όλους τους εξωτερικούς ήχους, τους οποίους αναλύει με μεγάλη περιέργεια. Έτσι ασκεί τις εγκεφαλικές λειτουργίες του και δημιουργεί τις πρώτες του αναμνήσεις.

Η δική σου 33η εβδομάδα

Το μωράκι σου πρόκειται να μεγαλώσει αρκετά απότομα μέσα στις επόμενες εβδομάδες και η αίσθηση στενότητας χώρου μέσα στη μήτρα θα γίνει αισθητή και σε εσένα.

Κάποιες φορές μπορεί να νιώσεις ότι το κάτω μέρος της κοιλιάς σου στενεύει. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι η μήτρα αρχίζει να ετοιμάζεται για τις ωδίνες του τοκετού. Αυτές οι συσπάσεις της μήτρας ονομάζονται Συσπάσεις Braxton-Hicks, δεν έχουν συνέπειες για την εγκυμοσύνη και εμφανίζονται στις περισσότερες γυναίκες κατά το 3ο τρίμηνο.

Φρόντισε το δέρμα σου: Το δέρμα μας είναι ένα πολύτιμο όργανο και πρέπει να το φροντίζουμε σε κάθε ευκαιρία. Οι ορμονικές μεταβολές κατά την εγκυμοσύνη μπορούν να οδηγήσουν σε ξηρότητα και απολέπιση του δέρματος. Η τακτική χρήση μιας ενυδατικής κρέμας σώματος θα δώσει στο δέρμα σου τη φροντίδα που χρειάζεται.

Συνέχισε να ακούς τη μουσική που σου αρέσει. Έτσι θα αυξήσεις την παραγωγή της σεροτονίνης και των ενδορφινών (“ορμόνες της χαράς”) τόσο σε εσένα όσο και στο μωράκι σου.