Κλείστε Ραντεβού Close Button GYN4ME

34η εβδομάδα Κύησης

Μέγεθος: 45 cm

Βάρος: 2000 g

Εβδομάδες που απομένουν: 6

34η Εβδομάδα Κύησης

Περιστροφές

Το μωράκι σου στην 34η εβδομάδα

Η στενότητα χώρου μέσα στη μήτρα είναι πλέον τόσο έκδηλη, ώστε το μωράκι σου να μπορεί να κάνει σχεδόν μόνο περιστροφικές κινήσεις. Συνεχίζει να ανοιγοκλείνει τα μάτια του, ενώ τα νυχάκια του έχουν πια το πλήρες μήκος τους και η σύστασή τους είναι σκληρότερη σε σχέση με πριν.

Η δική σου 34η εβδομάδα

Λόγω της αυξημένης κοιλιακής πίεσης, είναι πιθανό ο αφαλός σου να γίνει επίπεδος ή και να προβάλλει προς τα έξω. Το μωράκι σου συνεχίζει να πιέζει μεταξύ άλλων και την ουροδόχο κύστη σου, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται μια ενοχλητική συχνουρία. Για τον ίδιο λόγο, μπορεί να αρχίσεις να χάνεις και λίγες σταγόνες ούρα με τον βήχα, το φτέρνισμα, το σκύψιμο ή την ανύψωση βάρους. Παρόλα αυτά συνέχισε να πίνεις αρκετό νερό. Αυτά τα φαινόμενα είναι παροδικά και δεν πρέπει να σε ανησυχούν. Μετά τον τοκετό ο αφαλός σου θα επανέλθει στην προηγούμενη θέση του και η κύστη σου θα ανακουφιστεί από την πίεση, ανακτώντας πλήρως όλες τις φυσιολογικές λειτουργίες τις. Το σώμα σου νιώθει ήδη ότι σε λίγο καιρό θα υποδεχτείς το μωράκι σου και κινητοποιεί τα ενεργειακά του αποθέματα, προετοιμαζόμενο για τη μεγάλη στιγμή. Έτσι μπορεί αυτές τις μέρες να νιώθεις μια υπερένταση. Προσπάθησε να χαλαρώνεις τακτικά μέσα στη μέρα και να κάνεις οικονομία στις αντοχές σου.

Η πρόσληψη ασβεστίου είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτήν την περίοδο. Το ασβέστιο έχει τεράστια σημασία για την ομαλή και σωστή ανάπτυξη των οστών, των δοντιών και των μυών του παιδιού. Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο είναι τα γαλακτοκομικά, τα ψάρια, τα καρύδια και τα πράσινα λαχανικά, καθώς επίσης και το εμπλουτισμένο με ασβέστιο εμφιαλωμένο νερό.

Τα ραντεβού σου στην 34η εβδομάδα

Αυτήν την εβδομάδα θα κάνουμε την 9η προληπτική εξέταση της κύησης.