Κλείστε Ραντεβού Close Button GYN4ME

36η εβδομάδα Κύησης

Μέγεθος: 48 cm

Βάρος: 2600 g

Εβδομάδες που απομένουν: 4

36η Εβδομάδα Κύησης

Προετοιμασίες

Το μωράκι σου στην 36η εβδομάδα

Το μωράκι σου έχει καταλάβει ότι η ημέρα του τοκετού πλησιάζει. Αυξάνει τις κινήσεις πιπιλίσματος και κατάποσης, προετοιμάζοντας έτσι το σώμα του για το θηλασμό. Ήδη έχει πάρει τη θέση που κατά πάσα πιθανότητα θα διατηρήσει μέχρι τον τοκετό. Μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης, το βάρος του πρόκειται να αυξηθεί περίπου κατά 1000g.

Η δική σου 36η εβδομάδα

Το μωράκι σου βρίσκεται τώρα βαθύτερα, έχοντας λάβει θέση ετοιμότητας. Έτσι η μήτρα δεν πιέζει πια τόσο το στομάχι και τους πνεύμονές σου, ώστε ενοχλήσεις όπως αναπνευστική δυσχέρεια, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (καούρες) να ανήκουν στο παρελθόν. Αντίθετα, μπορεί να νιώθεις ενοχλήσεις ή και πόνο στην περιοχή της λεκάνης κατά το βάδισμα. Αυτό οφείλεται στη διάταση των συνδέσμων της λεκάνης, οι οποίοι προετοιμάζονται και αυτοί με τη σειρά τους για τον τοκετό.

Η απότομη αύξηση βάρους του παιδιού κατά τις τελευταίες εβδομάδες της κύησης οδηγεί και στην αυξημένη ανάγκη πρόσληψης πρωτεϊνών. Ψάρι, γαλακτοκομικά, αυγά και όσπρια πρέπει να βρίσκονται καθημερινά στο διαιτολόγιό σου.

Τα ραντεβού σου στην 36η εβδομάδα

Στην 36η εβδομάδα κάνουμε ακόμα μια προληπτική εξέταση της κύησης (10η εξέταση)

Από τώρα και στο εξής θα βλεπόμαστε μια φορά την εβδομάδα.

Αυτή είναι και η τελευταία εβδομάδα όπου επιτρέπεται σε έγκυες γυναίκες το ταξίδι με αεροπλάνο. Από την 37η εβδομάδα και μετά, η εγκυμοσύνη αναγνωρίζεται ως “ολοκληρωμένη” και ο τοκετός μπορεί θεωρητικά να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή. Γι ´αυτόν τον λόγο, οι αεροπορικές εταιρίες δεν επιτρέπουν στις εγκύους πέραν της 36ης εβδομάδας να ταξιδέψουν.