Κλείστε Ραντεβού Close Button GYN4ME

37η εβδομάδα Κύησης

Μέγεθος: 49 cm

Βάρος: 2900 g

Εβδομάδες που απομένουν: 3

37η Εβδομάδα Κύησης

Σχεδόν έτοιμοι

Το μωράκι σου στην 37η εβδομάδα

Το μωράκι σου έναι τώρα πια πλήρως ανεπτυγμένο και έτοιμο για την αγκαλιά σου. Οι φάσες ύπνου του έχουν πλέον πιο μεγάλη διάρκεια, αφού συσσωρεύει δυνάμεις που θα του χρειαστούν κατά τη διάρκεια του τοκετού. Τα οστά του κεφαλιού έχουν δυναμώσει και είναι αρκετά σκληρά για να ευοδώσουν την πορεία του παιδιού στη γέννα. Οι πνεύμονες προετοιμάζονται για τις πρώτες αναπνοές. Το πεπτικό σύστημα του μωρού είναι επίσης έτοιμο για την πέψη του μητρικού γάλακτος.

Η δική σου 37η εβδομάδα

Τις τελευταίες μέρες της εγκυμοσύνης σου έχεις αυξημένες ανάγκες για ύπνο, αφού – όπως και το μωράκι σου – μαζεύεις δυνάμεις για τη μεγάλη μέρα, η οποία ολοένα και πλησιάζει. Το στήθος σου αυξάνει σε μέγεθος, προετοιμαζόμενο για τον επικείμενο θηλασμό. Προσπάθησε να ξεκουράζεσαι όσο περισσότερο μπορείς.

Η βιταμίνη Κ έχει σπουδαίο ρόλο στη σωστή λειτουργία της πήξης του αίματος, καθώς επίσης και στην υγεία των οστών. Τόσο κατά την κύηση όσο και κατά την περίοδο του θηλασμού, η πρόσληψή της πρέπει να είναι επαρκής. Δημητριακά, κρέας, γαλακτοκομικά, πράσινα λαχανικά – ιδίως σπανάκι – και φυτικά έλαια είναι διατροφικές πηγές πλούσιες σε βιταμίνη Κ.

Τα ραντεβού σου στην 37η εβδομάδα

Αυτήν την εβδομάδα θα κάνουμε την 11η προληπτική εξέταση της κύησης.