Κλείστε Ραντεβού Close Button GYN4ME

39η εβδομάδα Κύησης

Μέγεθος: 51 cm

Βάρος: 3300 g

Εβδομάδες που απομένουν: 1

39η Εβδομάδα Κύησης

Η μεγάλη μέρα πλησιάζει

Το μωράκι σου στην 39η εβδομάδα

Το μωράκι σου έχει μεγαλώσει πια τόσο πολύ, που η έλλειψη χώρου μέσα στη μήτρα έχει περιορίσει αισθητά τις κινήσεις του. Το σώμα του παράγει τώρα μια σειρά από ορμόνες, οι οποίες θα βοηθήσουν τον οργανισμό του να λειτουργήσει μετά τον τοκετό, χωρίς την υποστήριξη του πλακούντα.

Η δική σου 39η εβδομάδα

Η κοιλίτσα σου παρουσιάζει πια τη μεγαλύτερη αύξηση μεγέθους που θα εμφανίσει κατά την εγκυμοσύνη. Το μέγεθος της μήτρας έχει περίπου εικοσαπλασιαστεί σε σχέση με το μέγεθός της πριν την εγκυμοσύνη. Η τάση, δηλαδή το “τέντωμα” του δέρματός σου στην περιοχή της κοιλιάς μπορεί να προκαλέσει κνησμό (φαγούρα). Για να ανακουφιστείς, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια ενυδατική κρέμα της επιλογής σου.

Το στήθος σου συνεχίζει να αυξάνει σε μέγεθος και ίσως παρατηρήσεις ήδη και την έκκριση σταγόνων μητρικού γάλακτος. Η παραγωγή του μητρικού γάλακτος σε μεγάλη ποσότητα ξεκινά περίπου 3-5 ημέρες μετά τον τοκετό.

Βάλε στη διατροφή σου ορισμένα σνακς πλούσια σε θρεπτικές ουσίες που θα σου χαρίσουν την ενέργεια που θα χρειαστείς κατά τον τοκετό, όπως π.χ. μπανάνες, αποξηραμένα φρούτα, μούσλι κλπ.

Τα ραντεβού σου στην 39η εβδομάδα

Αυτήν την εβδομάδα θα κάνουμε τη 13η προληπτική εξέταση της κύησης.