Κλείστε Ραντεβού Close Button GYN4ME

Το Εκπαιδευτικό μας Έργο

Το Εκπαιδευτικό μας Έργο

Τα Σεμινάρια της AGE

Το Κανάλι μας στο YouTube

Εντατικό Εκπαιδευτικό Έργο στη Λαπαροσκοπική Κτενοπηξία

Το καθημερινό Κλινικό-Εκπαιδευτικό μας έργο

Προώθηση Νέων Μεθόδων και Νέων Ιατρών

Το Πρόγραμμα της ISGE – Συνεχής Εκπαίδευση στη Γυναικολογική Λαπαροσκοπική Χειρουργική

Παραδόσεις στους Φοιτητές

Το Εκπαιδευτικό μας Έργο

Η Ομάδα μας, κατέχοντας υψηλού επιπέδου εξειδίκευση και μακροχρόνια εμπειρία στον Τομέα της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής, επιδεικνύει εδώ και πολλά χρόνια ένα πολυσχιδές εκπαιδευτικό έργο στο πεδίο αυτό.

Αναλυτικά

Πρόγραμμα LiSTO Live Surgery

Η Γερμανική Ακαδημία LiSTO Live Surgery (Live Surgery Training Online) είναι μια διεθνής πρωτοβουλία εκπαίδευσης Χειρουργών σε προχωρημένου επιπέδου Λαπαροσκοπικές Χειρουργικές Επεμβάσεις.
Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, διοργανώνονται διαδικτυακά σεμινάρια, στα οποία ένα Λαπαροσκοπικό Χειρουργείο υψηλού βαθμού δυσκολίας μεταδίδεται ζωντανά μέσω internet, ενώ ο Χειρουργός περιγράφει και εξηγεί τα βήματα της επέμβασης και απαντά στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων. Σκοπός των σεμιναρίων αυτών είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων Χειρουργών σε υψηλών απαιτήσεων Λαπαροσκοπικές Χειρουργικές Επεμβάσεις.
Ο κ. Δρ. Δ. Παναγιωτόπουλος είναι εδώ και χρόνια Χειρουργός-Εκπαιδευτής της Ακαδημίας LiSTO, και μαζί με την κ. Ά. Πιτσιλλίδη έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμα Λαπαροσκοπικά Χειρουργεία που έχουν μεταδοθεί διεθνώς μέσω internet.

https://listo.academy

https://listo.academy/training-center/female-pelvic-organ-prolapse/

Κατάλογος Εκπαιδευτών της Ακαδημίας LiSTO:

https://listo.academy/event-organizer/panayotopoulos-dimitrios-germany/

LiSTO Live Surgery – Ιούνιος 2021

LiSTO live Surgery – Νοέμβριος 2021

LiSTO Live Surgery – Απρίλιος 2022

Τα Σεμινάρια της AGE

Η AGE (Arbeitsgemeinschaft Gynäkologische Endoskopie) είναι η Γερμανική Εταιρεία Ενδοσκοπικής Γυναικολογικής Χειρουργικής. Από το έτος 1993, όπου και ιδρύθηκε, αποτελεί αδιάκοπα έναν λαμπρό πυρήνα πρωτοπορίας.

Με σκοπό την ολοένα και πιο εντατική εκπαίδευση των Χειρουργών στον Τομέα της Ενδοσκοπικής Χειρουργικής (Λαπαροσκοπικής και Υστεροσκοπικής Χειρουργικής), η AGE διοργανώνει υπό την αιγίδα της Εξειδικευμένα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια.

Στα πλαίσια των Σεμιναρίων αυτών, στους συμμετέχοντες Χειρουργούς παρέχεται ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Θεωρία και στην Πράξη της Λαπαροσκοπικής και Υστεροσκοπικής Χειρουργικής. Πέρα από σειρές ομιλιών και περιγραφής των Λαπαροσκοπικών και Υστεροσκοπικών Χειρουργικών Μεθόδων, οι συμμετέχοντες ασκούνται κάτω από επίβλεψη σε ειδικούς εξομοιωτές (Simulators) καθώς και σε Παρασκευάσματα ζωικών ιστών, με σκοπό την εξάσκησή τους στις Λαπαροσκοπικές και Υστεροσκοπικές Χειρουργικές Τεχνικές.

Ο κ. Δρ. Δ. Παναγιωτόπουλος είναι από το 2014 Ομιλητής και Εκπαιδευτής στα Σεμινάρια της AGE, ενώ συμμετέχει και στην Οργανωτική Επιτροπή.

Εικόνα 1: Εξομοιωτής Λαπαροσκόπησης της Εταιρείας Kroton®

Εικόνα 2: Εξοπλισμός για τη βασική άσκηση LASTT της European Academy of Gynaecological Surgery

Εικόνα 3: Ο ειδικός Εξομοιωτής Λαπαροσκόπησης Skills Trainer με ηλεκτρονική καταγραφή και βαθμολόγηση επιδόσεων

Εικόνα 4: Ο Εξομοιωτής E-Knot της MIS Academy για εκμάθηση τεχνικών Λαπαροσκοπικής Ραφής

 

Το Κανάλι μας στο YouTube

Τον Ιούνιο του 2021 ιδρύσαμε το Κανάλι μας «Γυναικολογική Λαπαροσκοπική Χειρουργική» στο YouTube, όπου παρουσιάζουμε διάφορα Λαπαροσκοπικά και Υστεροσκοπικά Χειρουργεία μας.

Το Κανάλι περιέχει μέχρι στιγμής πάνω από 100 χειρουργικά βίντεο, το περιεχόμενο των οποίων κυμαίνεται από απλές διαγνωστικές Χειρουργικές Επεμβάσεις ρουτίνας έως πολύπλοκα εκτεταμένα Χειρουργεία.

Καλύπτονται όλοι οι τομείς της Λαπαροσκοπικής και Υστεροσκοπικής Χειρουργικής (Ινομυώματα, Πολύποδες, Συμφύσεις, Κύστεις, Λαπαροσκοπική Υστερεκτομή, Ενδομητρίωση, Ογκολογία, Πρόπτωση, Ουρογυναικολογία). Το κάθε βίντεο συνοδεύεται από ένα επεξηγητικό κείμενο.

Η σφαιρική παράθεση όλων αυτών των Λαπαροσκοπικών και Υστεροσκοπικών Χειρουργικών Επεμβάσεων, καθώς και η υπάρχουσα ενότητα «Οι Χειρουργικές Επιπλοκές και η Αντιμετώπισή τους», αποτελούν μια  διαδικτυακή εκπαιδευτική προσπάθεια που κάνουμε, ώστε οι νέοι συνάδελφοι να ενημερώνονται για τις δυνατότητες της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και τις νέες Τεχνικές της σε όλους τους τομείς της Γυναικολογίας.

Η προσπάθειά μας αυτή έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς, καθώς αρκετοί συνάδελφοι έχουν επικοινωνήσει μαζί μας για ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων, ενώ κάποιοι από αυτούς ήρθαν κοντά μας και παρακολούθησαν Χειρουργεία μας ζωντανά.

Δες εδώ το κανάλι μας στο Youtube.

Εντατικό Εκπαιδευτικό Έργο στη Λαπαροσκοπική Κτενοπηξία

Στα πλαίσια του 11ου Γερμανικού Συνεδρίου Ουρογυναικολογίας το 2019 στο Βερολίνο, πραγματοποιήσαμε το πρώτο εντατικό hands-on Σεμινάριο Λαπαροσοπικής Κτενοπηξίας σε ειδικούς εξομοιωτές σε συνεργασία με τον Καθηγητή Dr. G. K. Noé – ο οποίος επινόησε και τη χειρουργική αυτή μέθοδο.

Οι συμμετέχοντες συνάδελφοι πραγματοποίησαν την τεχνική της Λαπαροσκοπικής Κτενοπηξίας κάτω από την καθοδήγησή μας σε 1 προς 1 εκπαιδευτικές ενότητες διάρκειας 45 λεπτών η κάθε μια.

Εικόνα 5: Η ομάδα των τριών εκπαιδευτών στο Σεμινάριο: Δρ. Δ. Παναγιωτόπουλος, PD Dr. G.-K. Noé και Dr. M. Anapolski

Το καθημερινό Κλινικό-Εκπαιδευτικό μας έργο

Ο κ. Δρ. Δ. Παναγιωτόπουλος είναι κάτοχος του Πιστοποιητικού MIC III της AGE (Arbeitsgemeinschaft Gynäkologische Endoskopie – Γερμανική Εταιρία Ενδοσκοπικής Γυναικολογικής Χειρουργικής), το οποίο και αποτελεί την υψηλότερη διάκριση στον τομέα της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής στη Γερμανία.

Όλα αυτά τα χρόνια, από τη θέση του Επιμελητή Α’ και υπεύθυνου του Λαπαροσκοπικού Χειρουργείου στην Κλινική Rheinland Klinikum στη Γερμανία (Αναγνωρισμένο Κέντρο Εκπαίδευσης της AGE), υπήρξε ιδιαίτερα ενεργός στην εκπαίδευση Χειρουργών στον Τομέα της Υστεροσκοπικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής. Κάτω από την καθοδήγηση και επίβλεψή του, πολλοί συνάδελφοι Χειρουργοί έφτασαν στις βαθμίδες MIC I και MIC II.

Συνεχίζοντας αυτήν την παράδοση και λαμβάνοντας χαρά και ικανοποίηση από το να μεταδίδουμε γνώση και εμπειρία, η αίθουσα του χειρουργείου μας είναι πάντα ανοιχτή για συναδέλφους που θέλουν να παρακολουθήσουν τη δουλειά μας από κοντά.

Προώθηση Νέων Μεθόδων και Νέων Ιατρών

Η κ. Ά. Πιτσιλλίδη εκλέγεται από το 2019 στο Συμβούλιο Junges Forum της AGUB (Arbeitsgemeinschaft Urogynäkologie und plastischer Beckenbodenrekonstruktion – Γερμανική Εταιρεία Ουρογυναικολογίας και Πλαστικής Αποκατάστασης Πυελικού Εδάφους). Το Junges Forum αποτελεί την Επιτροπή της AGUB, αρμόδια για την προώθηση καινοτόμων ιδεών και συνεχόμενης Εκπαίδευσης των νέων Χειρουργών στον Τομέα της Ουρογυναικολογίας και της Χαλάρωσης του Πυελικού Εδάφους.

https://www.agub.de/das-junge-forum-der-agub

Το Πρόγραμμα της ISGE – Συνεχής Εκπαίδευση στη Γυναικολογική Λαπαροσκοπική Χειρουργική

Η ISGE (International Society for Gynecologic Endoscopy), είναι η Διεθνής Εταιρεία Γυναικολογικής Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής. Ένα ιδιαίτερο γνώρισμά της, αποτελεί η αφοσίωση της Εταιρείας και των μελών της στη Συνεχόμενη Ιατρική Εκπαίδευση.

Τα τελευταία χρόνια, η ISGE έχει επιδοθεί σε ένα εντατικό παγκόσμιο πρόγραμμα εκπαίδευσης ιατρών στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική. Η Ιστοσελίδα της ISGE παρέχει δωρεάν άφθονο εκπαιδευτικό υλικό, ενώ η πρόσβαση στο περιεχόμενο του επίσημου Επιστημονικού Περιοδικού της (The Trocar), είναι δωρεάν – free access.

Αυτές οι τεχνολογικές δυνατότητες, καθώς και ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας της ISGE, έχουν κάνει το εκπαιδευτικό της έργο ιδιαίτερα πολύτιμο σε χώρες της Ν. Αμερικής και της Αφρικής.

Υπό την αιγίδα της ISGE, οργανώνονται επίσης διαδικτυακά σεμινάρια ζωντανής μετάδοσης Λαπαροσκοπικών Χειρουργικών Επεμβάσεων, τα οποία παρακολουθούν συνάδελφοι ιατροί σε όλον τον κόσμο.

Ο κ. Δρ. Δ. Παναγιωτόπουλος και η κ Ά. Πιτσιλλίδη χειρουργούν τακτικά στα διαδικτυακά σεμινάρια της ISGE, ενώ δημοσιεύουν άρθρα τους στο Περιοδικό της Εταιρίας, The Trocar.

Παραδόσεις στους Φοιτητές

Ο κ. Δρ. Δ. Παναγιωτόπουλος έχει πραγματοποιήσει εθελοντικά επί σειρά ετών φροντιστηριακά μαθήματα στους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ντύσσελντορφ, καθώς και στους φοιτητές της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Έσσεν στη Γερμανία.